Om

Om oss


En manskör med anor från 1903.


Kören är en traditonell fyrstämmig manskör som i obruten tradition verkat i mer än 100 år. Vi är mycket aktiva med framträdanden i de mest skiftande sammanhang. Vår huvudsakliga inriktning är konsertframträdanden i kyrkor och konserthus. Vår egen polismyndighet anlitar oss vid olika officiella tillfällen.


Lika viktigt är dock våra besök på sjukhem, sjukhus och äldreboende där vi försöker ge gästerna några ögonblick av glädje och förströelse.


Sedan 1975 har kören som tradition en Julkonsert tillsammans med Polisens Musikkår tredje söndagen i Advent kl 16.00 i Vasakyrkan. Kyrkan är år efter år fullsatt och för att få bra plats kommer de första åhörarna minst en timme före konsert. Fri entré. Kollekt tas upp till förmån för diakoniverksamheten i Vasa församling och polisens musikverksamhet.


Kören har även anlitats av Stena Line, Scandinavian Seaways, VOLVO, Pripps, Kahl's Kaffe m.fl. andra företag i olika promotionsammanhang. Även i lämpliga privata samamnhang kan kören ställa upp.


För att vara drygt 100 år är kören pigg och livaktig, vi söker ständig förnyelse i repertoar och aktiviteter. Vår dirigent Bo Glembring är en fantastisk man. Han har sedan 2009 fått oss att verkligen lyckats ta fram det bästa. TACK Bosse - du är vår stora glädjespridare och inspirationskälla. Dessutom är Bo dirigent i Cantorums manskör - så när dessa körer ibland går samman, så är det verkligen "maffigt".


På repertoaren finns allt från högtidliga koraler till burleska Bellmansånger, Taube förekommer givetvis, liksom Beatles, även Beethoven får plats och hans konkurrent Hayden, Galenskaparna och After Shave är också våra inspiratörer.


Om ni gillar Henning Mankell kan ni i juni 2005 se Göteborgs Polissångkör tillsammans med Rolf Lassgård (Kurt Wallander) i filmen "Steget efter". Inspelningen är gjord i Herrestads kyrka utanför Uddevalla.

Styrelsen


Styrelsen 2023


Ordförande

Kent Meijer


Vice ordförande

Stefan Andersson


Sekreterare

Christer Ljunggren


Kassör

Uno Eriksson


Ledamot

Kenth Holmgren


Suppleant

Leif HolstStämfiskaler


T1 Anders Ytterström


T2 Kjell Samuelsson


B1 Lars Karlsson


B2 Leif Holst


Revisorer


Claes-Göran Johansson


Frank Högberg


Valberedning


Göran von Schedvin


Claes-Göran Johansson


Festkommité - kaffeansvarig för hela året är 1:e basar.

© Copyright.  All Rights Reserved.